Over Jericho/Jeroen


[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.101″ background_layout=”light” text_font=”Arial|300|||||||” text_font_size=”30px” header_font=”|300|||||||” header_font_size=”24px” text_line_height=”1.9em”]

De man achter Jericho Las- en Constructiebedrijf is Jeroen Edenburg.

Wat is zijn achtergrond en wat drijft hem?

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.101″ src=”http://www.jericho-lcb.nl/wp-content/uploads/2018/03/jeroen.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.101″ background_layout=”light” text_font=”Arial||||||||”]

Je hebt niet altíjd in de metaal gewerkt?

‘Op mijn zestiende wilde ik beroepsmilitair worden, maar werd afgekeurd op mijn gehoor. Ik moest iets anders bedenken en via-via kwam ik bij de Bedrijfsschool van Wilton-Fijenoord terecht. Daar ontdekte ik hoe leuk lassen is…en dat ik daar best goed in was. Ik vond na mijn opleiding snel werk, leerde veel in de praktijk en had het prima naar mijn zin. Na zes jaar begon het te kriebelen: was dit het nou voor de rest van mijn leven? Ik wilde wat van de wereld zien, nieuwe wegen bewandelen. Ik zegde mijn baan op en vertrok naar Spanje.’

Spanje?

‘Ja, ik wilde de taal leren en heb daar ongeveer een half jaar gewoond en gewerkt. Die tijd benutte ik ook om na te denken over wat ik eigenlijk wilde. Uiteindelijk besloot ik modevormgeving te gaan studeren aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Heel wat anders dan de metaalsector, maar ik kon gelukkig wel bij mijn oude baas terecht om wat bij te verdienen. Dan werkte ik ’s ochtends met stalen binten en ’s middags met naald en draad! Tijdens mijn opleiding heb ik nog een half jaar in China gestudeerd en in Stockholm stage gelopen bij een bekend modebedrijf. Daar zou ik na mijn studie een baan krijgen, dus ik was al helemaal bezig met mijn emigratie naar Zweden.’

En toen brak de crisis uit…

‘Helaas! Reden voor het Zweedse modebedrijf om geen nieuw personeel aan te nemen. Mijn emigratie kon dus de ijskast in. Intussen was ik weer bij mijn oude werkgever aan de slag en dat voelde heel goed. Eindelijk had ik helemaal mijn draai gevonden…in de metaalsector. Na twee jaar, in 2011, besloot ik een eigen bedrijf op te richten: Jericho Las- en Constructiebedrijf. Geen dag spijt van gehad!’

Wat drijft jou?

‘Toch wel de drang naar zelfstandigheid, de drang ook om iets te creëren. Naast het las- en constructiewerk heb ik ook veel affiniteit met interieurstyling. Het lijkt me geweldig om ooit een eigen meubellijn op te zetten of interieurstyling voor bijvoorbeeld een groot restaurant te doen. Wat is een mens zonder dromen?’

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]